На фото пташеня буревісника

Харчування буревісника

Улюблені ласощі буревісників дрібна риба. Вони люблять оселедець, шпроти, й сардини. Також з задоволенням ці птахи їдять каракатиць і ракоподібних.

Цікаво спостерігати, як буревісник зверхньо спостерігає за своєю здобиччю, потім різко поринає у воду й виринає вже з нею. Його дзьоб призначений проціджувати воду і залишати все, що їстівне.

Найчастіше подібна полювання відбувається вночі. Саме в цей час доби можливі жертви буревісника спливають наверх води. Для того, щоб прогодувати себе буревісник витрачає багато часу, сил та енергії. Йому треба подолати сотні кілометрів, щоб не залишитися голодним.

На фото птах малий буревісник

Розмноження та тривалість життя буревісника

Шлюбний період у буревісників починається з моменту прильоту на своє постійне місце проживання. Як правило, вони повертаються у своє минулорічне гніздо. Відповідно і пари у них утворюється колишня.

Таким чином, вони зберігають вірність один одному на всі подальші роки. В теплих краях буревісники так і залишаються в парі, не перелітаючи при цьому нікуди. Ті птахи, які прилітають на місце своїх гнізд ,поводяться шумно, а іноді, навіть, б’ються між собою.

Гнізда у кожного виду буревісника різні. Ці птахи відкладають у гнізді всього одне яйце і періодично по черзі висиджують його. Самець не соромиться підмінити свою самку, коли та вирішила політати в пошуках їжі.

На фото буревісник в гнізді

Інкубаційний період яйця складає в середньому 52 дні. Близько тижня новонароджене пташеня повністю беззахисний і не може обійтися без батьківської турботи. Потім стрімко і швидко розвивається і в кінцевому підсумку залишає гніздо. Живуть буревісники близько 30 років.

Дивіться також:  Стриж птах. Спосіб життя і середовище проживання стрижа
Back to Top