Найбільша популяція птахів розміщена в Новій Гвінеї і налічує 10 тисяч особин. Також вінценосні голуби розміщені в деяких регіонах Австралії. За легендою місцеві жителі вважають птахів посланцями Всевишнього, який захищає їх від воєн.

За всю історію континенту запеклих бойових битв не було, а от у миротворчих акціях країна охоче брала участь. Птах населяє прореженные лісу або лісосмуги, всі ж люблять мешкати ближче до людини. Фермерські і сільськогосподарські угіддя, де для них багато корми – їх улюблені місця.

Характер і спосіб життя вінценосного голуба

Вінценосний голуб – дуже довірлива і добродушна птах. По суті, у природі, у них немає прямих ворогів, бо вони не з лякливих. Люблять суспільство людини, якщо птицю не проганяють, то може демонструвати свою красу і любить позувати на камеру.

Ведуть денний спосіб життя, цілий день зайняті пошуками їжі. Під час шлюбного періоду дуже багато часу приділяють партнеру. Їх турботі можуть позаздрити навіть лебеді.

Молодняк тулиться в зграї, тільки створені пари тримаються трохи відокремлено. Багато пересуваються по землі, на перельоти іде значно менше часу, люблять годинами сидіти на гілках.

Харчування

Основний раціон птиці складають різні сорти зернових, злакових, насіння, ягоди, сезонні соковиті плоди, іноді комахи і молюски. Вміло шукають на землі залишки опалого насіння, горіхи, люблять збирати камінці та пісок.

Обожнюють свіже листя і зелень, готові здійснювати нальоти на тільки що зійшли посіви. Іноді можуть виступати санітарами дерев, з-під м’яких кори дістають дрібних безхребетних і їх личинки.

Розмноження та тривалість життя вінценосного голуба

Дивіться також:  Вівсянка птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці вівсянки
Back to Top