Дивно, але існує таке незвичайне тварина, яка володіє не тільки незвичайним виглядом і оперенням, але і цікаво в якості домашнього улюбленця. Мова піде про папугу чорному какаду (від лат. Probosciger aterrimus), представника сімейства какаду, єдиним в роді пальмових какаду.

При одному погляді птах викликає захоплення своїм елегантним виглядом і помітно відрізняється від своїх побратимів папуг з кричущо-яскравим забарвленням пір’я, нагадуючи великого ворона з чубком.

Особливості та середовище чорного какаду

Птах родом з Австралії, Кейп-Йорка і Нової Гвінеї, і є досить великим папугою. Розміри чорного какаду досягають 80 см в довжину, а вага може доходити до 1 кг. Як можна здогадатися з назви, забарвлення пір’я птиці вугільно-чорний з сірим або зеленим відливом. Має високий чубчик з довгих частих пір’я, що нагадують гострі клини.

Дзьоб масивний до 9 см з гострим загнутим кінчиком, чорний, як і лапи з гострими кігтями. Єдине яскраве пляма – червоні зморшкуваті щоки, позбавлені пір’я, які мають особливість темніти при переляку або гніві.

Самці порівняно з самками значно менше і мають на грудях смужки пір’я червоного кольору. Чорний какаду мешкає в тропіках з вологим кліматом, саванах і узліссях.

Спосіб життя і харчування чорного какаду

У зв’язку з місцями проживання, какаду селяться на окремих тропічних деревах групами по кілька особин або віддаючи перевагу самотність. Живиться чорний какаду плодами рослин, фруктами, насінням акацій і евкаліпта, горіхами, дрібними комахами і личинками, які легко дістаються з кари дерев завдяки пристосованому природою великим дзьобом.

Дивіться також:  Отруйні птиці. Опис, особливості та назви отруйних птахів
Back to Top