Живуть південноамериканські гризуни сім’ями по 2-3 десятка особин. Від хижаків вони ховаються в нори. Ходи відрізняються широкими «дверима» приблизно в метр.

Оцелот

Це невелика кішка плямистої забарвлення. У довжину тварина не більше метра, важить 10-18 кілограмів. Більшість оцелотов селяться в тропіках Південної Америки. Однак деякі особини селяться в пампасах, знаходячи ділянки з деревами.

Як і інші кішки південноамериканських саван, оцелоти ведуть одиночний спосіб життя. З родичами кішки зустрічаються лише для спарювання.

Нанду

Його називають американським страусом. Однак заморське пернате відноситься до загону нандообразных. Всі вхідні в нього птахи кричать «нан-ду» під час спарювання. Звідси і назва тварини.

Тваринний світ савани нанду прикрашають групами приблизно по 30 особин. На самців в сім’ях покладені будівництво гнізда і догляд за пташенятами. Зводити «будиночки» нанду розходяться по різних «кутах» савани.

Самки переходять від гнізда до гнізда, спаровуючись з усіма кавалерами по черзі. Яйця дами теж відкладають в різних будинках». В одному гнізді може накопичитися до 8-ми десятків капсул від різних самок.

Туко-туко

«Туко-туко», — звук, вироблений звірятком. Його невеликі очі «задерті» майже на лоб, а маленькі вушка гризуна потопають в хутрі. В іншому туко-туко схожий на чагарникову щура.

Туко-туко кілька масивніше чагарникової щури і має більш короткою шиєю. У довжину звірки не перевищують 11-ти сантиметрів, а важать до 700 грамів.

Тварини австралійських саван

Дивіться також:  Котячий лемур. Спосіб життя і середовище проживання котячого лемура
Back to Top