Особливості та середовище ласки

Ласка тварина вважається самим маленьким хижаком в світі. Її розмір становить лише 16-18 див.

З вигляду це миле звірятко, а насправді ласка тварина, немов чорна смерть для багатьох гризунів, змій, жаб і птахів. Відноситься цей «хижак з милою посмішкою» до сімейства куницевих і є родичем нірці, горностаю і тхори. Ласка володіє безстрашним характером.

Побачивши людину, вона не тільки не злякається, але і стане агресивну позу. Звільнитися від її чіпких зубів досить проблематично. Природним середовищем їхнього існування є ліси, болота, степи, береги водойм, і навіть житла людини. Як бачимо, ласка може вижити практично скрізь.

Зустрітися з нею можна в Китаї, Монголії, Європі, Іраку, Ірані, Австралії, Північній Америці, Афганістані, Азії, Єгипті. Відсутні ласки тільки в гірських снігах і полярних пустелях.

Тварина ласка опис: у цього представника куницевих тулуб дуже витягнуте і тонке. Короткі лапки оснащені гострими кігтями. Вузька мордочка переходить в довгу могутню шию. Вушка у цього звіра маленькі, а ніс роздвоєний. Очі витрішкуваті, чорні, немов намистини.

Великим пухнастим хвостом природа не нагородила це тварина, тому тулуб закінчується коротеньким хвостиком. Біля основи хвоста розташована передміхурова залоза. Вона виділяє різкий неприємний секрет.

За допомогою цього запаху ласки позначають свою територію, щоб не завітали непрохані гості. Найбільша особина важить приблизно 100 гр. Довжина тулуба у середньому становить 16-18 див. Причому самці завжди більші за самок на 30%.

Дивіться також:  Полярний ведмідь. Спосіб життя і середовище проживання полярного ведмедя
Back to Top