Ягуарунди – один з представників хижих тварин, яких може приручити людина. Ці тварини відносяться до сімейства котячих, але схожість з кішками не надто велика.

Тварини живляться ссавцями і облаштовують собі місце проживання у важко доступних, поодиноких місцях. Незважаючи на їх любов до самотності, вони можуть групуватися, а шлюбний період проходить трохи неспокійно.

Особливості та середовище ягуарунди

Дуже багато фото ягуарунди можна знайти у всесвітній мережі, навіть не знаючи що це за тварина і який спосіб життя віддає перевагу. Цей представник сімейства котячих належить до роду пум.

Тварина має дуже гнучким і пластичним тілом, яке тримається на низьких і досить стійких лапах. Довжина тулуба досягає 77 сантиметрів, хвоста до 66, а висота становить не більше 35 сантиметрів.

Важить кішка не надто багато – це може бути від 4,5 до дев’яти кілограмів. Голова у представників цього класу невелика, кругла, мордочка трохи гостра, а вушка меленький і закруглені.

Тварини ягуарунди віддають перевагу в якості місць проживання ділянки з великими заростями, беками, болотами горами, де досить теплий і вологий клімат. Найчастіше представників цього сімейства можна зустріти в Техасі, Аргентині, Перу, Мексиці та Бразилії.

Для тварин ліс, гори або узбережжі – це найкращі місця для життя, але необхідно, щоб там було де сховатися, адже в основному ягуарунди ведуть одиночний спосіб життя.

Характер і спосіб життя ягуарунди

Дізнавшись де мешкає ягуарунди можна поговорити про його характері і способі життя. Хижаки поводяться агресивно тільки у випадку небезпеки. Якщо порівняти їх з іншими представниками сімейства котячих, можна помітити що ягуарунди полюють вранці та вдень, а не ввечері.

Дивіться також:  Геренук антилопа. Спосіб життя і середовище проживання антилопи геренук
Back to Top