Щоки, шия, боки і живіт пофарбовані в сіро-коричневих тонах, інтенсивність яких залежить від подвидовой приналежності. Забарвлення оперення пташенят і молодих снігурів відрізняється, він більш скромний і ближче до окрасу самки, ніж самці.

Крім яскравої особливого забарвлення цей птах володіє ще одним відмітним властивістю – це пісня снігура. Його голос неможливо переплутати з голосом іншою птицею, хоча і описати видавані звуки досить важко в словесній формі. Більш відповідне порівняння це металевий скрип або свист.

Не відразу навіть стає зрозуміло, що цей звук видають снігурі, однак вони дійсно володарі такого унікального голосу і здатні дивувати слухача своєю особливою піснею. Найчастіше таку трель можна почути в шлюбний період. Дивно і те, що виконують нею і самці і самки. Ось такі талановиті виявляються птахи снігурі.

На фото взимку снігурі

Характер і спосіб життя снігура

Снігурі вважаються виключно лісовими птахами. Улюблені місця для поселення у снігурів це хвойні ліси, змішані. Поширений снігур дуже широко, він населяє всю смугу тайгових хвойних лісів Європи і Азії, яка простяглася від Атлантичного до Тихого океану.

Однак це не рідкість, коли снігурів можна побачити і в парках, і в звичайних дворах житлових будинків, на дитячих майданчиках і навіть іноді вони бувають гостями в невеликих годівницях на вікнах багатоповерхових будинків. Виходить, що снігурі зовсім не лісові, а міські птахи теж. Ні, це не так. Просто снігурі прилітають підкріпитися і поласувати.

Взимку снігурі дуже часто змушені прилітати в межі міста, щоб добути собі корм. Влітку побачити снігурів завдання не з простих, а ось взимку в морозні дні вони распушают свої пір’я і перетворюються в яскраві кульки, які пурхають з гілки на гілку.

Дивіться також:  Птах Марабу. Спосіб життя і середовище проживання птаха марабу
Back to Top