Особливо неприємно, що вони натирають кінчик хвоста сечею, тому він майже завжди мокрий. До того ж, саймірі люблять поскаржитися і вереснути, як у величезному лісі, так і в квартирі.

Кмітливість саймірі дозволяє привчити їх до туалету. Купатися вони не люблять, але їх необхідно мити частіше.

Харчування саймірі

Саймірі харчуються фруктами, горіхами, равликами, комахами, яйцями птахів і їх пташенятами, різними дрібними тваринами. Так що, можна сказати, що їх раціон досить різноманітний.

При вмісті в неволі мавпочку можна годувати спеціальними кормами, які пропонують деякі виробники.

Додатково потрібно давати фрукти, соки, різні овочі, молочні продукти (кисле молоко, сир, йогурти), деяку зелень.

З м’ясної їжі можна запропонувати невеликі шматочки вареного м’яса, риби або креветку. Люблять яйця, які можна давати вареними, або невеликі перепелині в сирому вигляді.

Будуть дуже вдячні за запропонованого на обід великого таргана або сарану. Обов’язково серед інших фруктів давати цитрусові.

Під забороною жирна, солона, перчене їжа. Загалом, раціон харчування саймірі схожий з правильним людським харчуванням.

Розмноження саймірі

Статевої зрілості самки досягають до 2,5-3 років, самці ж тільки до 5-6 років. Період розмноження може припасти на будь-який час року.

В цей час альфа-самець стає більше, і набагато агресивніше. Самочки виношують вагітність близько 6 місяців.

Народжений дитинча саймірі майже завжди спить перші 2-3 тижні життя, міцно тримаючись за шерсть матері.

Дивіться також:  Деревний кенгуру. Спосіб життя і середовище проживання деревного кенгуру
Back to Top