Спосіб життя і середовище проживання морського лева

Біологи виділяють п’ять видів таких тварин. До одного з них відноситься північний морський лев, званий також сивуч. Цього звіра прикрашає золотиста грива і масивна загривок. Вага самців такого різновиду доходить до 350 кг.

Лежбища сивучів поширюються майже по всьому узбережжю Тихого Океану і прилеглих островів. Вони зустрічаються в акваторіях Далекого Сходу, Японії, США і Канади. Розповідаючи про даного різновиду, важливо згадати, що сивучи вважаються рідкісними і потребує охорони.

Південний морський лев – завсідник берегів і океанських вод Нового світла, розташованих по іншу сторону від екватора. Цей вид цікавий вражаючою різницею у величині у ластоногих левів і левиць.

Примірники чоловічої статі мають часом довжину близько трьох метрів, а їх подруги при цьому значно менше. Представники виду мають світло-коричневим забарвленням і не мають гриви.

Лежбище морського лева

Мешканцями північних вод Тихого океану є представники каліфорнійської різновиди. Такі створення відрізняються особливо неабияким інтелектом і легко піддаються дресируванню.

Корінні мешканці Нового світу споконвіку полювали на цих звірів, спокусившись на їхнє м’ясо, жир і шкури. А з приходом на континент європейців, незабаром почалися масові промисли, від чого становище тварин посилилося. Але в даний час на вилов і полювання цих представників фауни є суворі обмеження.

Особини австралійської різновиди, залежно від статі, сильно відрізняються в забарвленні тіла. Самці виділяються темно-коричневим відтінком, а самки більш світлі, і часто навіть можуть похвалитися сріблясто-сірим забарвленням шерсті. Ще один різновид цих тварин гостро потребує охорони. Вчені вважають, що колись новозеландські морські леви зустрічалися в природі набагато частіше, ніж тепер.

Дивіться також:  Колонок тварина. Спосіб життя і середовище проживання колонка
Back to Top