Почути квакву можна на світанку, ввечері або вночі. День – час відпочинку, сну. Відповідно, на очі людям героїня статті трапляється рідко і взагалі нечисленна. В Євразію квак переселилася з Америки в 60-их роках минулого століття. Спочатку одна з колоній птахів осіла в Англії. Після пернаті перебралися в європейську частину Росії.

Спосіб життя і середовище проживання

Підтримуючи «імідж жаби», квак мешкає поблизу боліт, невеликих і неглибоких озер. Водойми птах вибирає прісні, любить зарості очерету, або рисові поля.

Птиця готова оселитися скрізь, де є заплавні ліси з відповідними водоймами. Тому кваки зустрічаються на всіх континентах крім Австралії. Взимку пернаті перебираються в Африку. В інший час повертаються до гнездовьям в Європі, Америці.

У Росії кваки гніздяться в дельті Волги, вибираючи в ній ділянки з заплавними лісами. У них чаплі облаштовуються колоніями, розбившись на пари.

Види кваки

З Америки через океан переселилися не всі кваки. У птаха є підвиди. Зазвичай описується звичайна квак. Саме вона зустрічається в Росії. У США ж залишилася зелена квак. Відсутність шиї у неї оманливе. Птах просто складає її. За фактом на шию припадає 90% обсягу тварини. Однак у більшості випадків частина тіла компактно складається, як би вжата в тіло.

Зелена квак пофарбована в смарагдово-синій. Грудка рожева, а колір черевця наближений до білого. У Росії, до речі, вид теж зустрічається, але не європейської території, а в Приморському і Хабаровському краях.

Американська зелена квак

Дивіться також:  Ткачик птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці ткачик
Back to Top