Гіацинтовий ара – самий великий вид папуг у світі. На жаль, сьогодні їх популяція в природному середовищі стрімко скорочується, зате з-за того, що птах добре уживається з людиною все частіше їх можна зустріти в зоопарках та розплідниках.

Особливості та середовище гиацинтового ари

Рідним місцем проживання цих птахів є тропічні ліси Болівії, Бразилії та Парагваи. Так само папуги водяться в саванах Латинської та Південної Америки, Перу, Колумбії та Мексики.

Особливістю гиацинтового ари є його незвичайна забарвлення: пір’я яскраво-синього кольору, хвіст і краю крил темно-синього, сірого або чорного тону. Очі синьо-чорного кольору, навколо яких утворюється кільце з оперення жовтого тону.

По масі дорослі птахи не більше 2 кг, а малюки при народженні не досягають і 200 гр. Розмір тіла птиці 40-60 см, розмах крил від 70 див. Відрізняється папуга і своїм потужним важким, чорним дзьобом, пернаті з легкістю виявляють великий горіх.

Своїм потужним дзьобом гіацинтовий ара легко коле горіхи

Володіє великими кігтями, лапки темно-сірого забарвлення, на лапках 2 пальці знаходяться попереду, а 2 – ззаду. Гіацинтовий ара має досить голосний і крикливий голос, який більше нагадує каркання ворон, почути його можна на відстані 2 км.

Папуга цього виду – справжній красень. За фото гиацинтового ари, можна визначити, що цей птах несе в собі не тільки естетичну красу, але і задиристий, лагідний характер.

Характер і спосіб життя гиацинтового ари

Гіацинтовий ара – дуже розумний і тямущий папуга, який легко приручається і довіряє людині. Гіацинтовий ара вельми доброзичливий, охоче піддається дресируванню і здатний повторювати за людиною до 30 різних слів. Він цілком здатний показати, що хоче їсти або грати, а так само здатний швидко запам’ятати різні трюки.

Дивіться також:  Коровайка птах. Спосіб життя і середовище проживання коровайки

Back to Top