Але, перше враження оманливе – самці цього виду дуже агресивно налаштовані і можуть легко пустити в хід свої маленькі, але гострі ріжки. Тіло цього дукера округле, ніжки дуже тонкі, передня частина тіла легка.

Чубатий дукер

Якщо посадити його на задні ноги, то цей звір стане схожий на маленького кенгуру. Пофарбований цей вид в сіро-блакитний колір, звідки і пішла його назва. У цієї тварини самочки крупніше самців.

Середовище проживання дукера

Дукеры мешкають в Південній Африці. Різні види населяють різні частини континенту. Блакитний дукер, наприклад, живе в Центральній, Західній та Східній частині, в Кенії, Мозамбіку, Занзібарі, Нігерії.

Зустрічається на узбережжі Індійського і Атлантичного океану. Сірий дукер заселяє практично всю Африку південніше Сахари. Але він не живе у вологих тропіках, а воліє рідкісні ліси, рівнини.

Зеброва дукер населяє тільки Західну частину Африки – Гвінею, Сьєрра-Леоне та деякі інші держави. Цей вид навпаки, вважає за краще селитися в непрохідних тропічних лісах.

Чорний дукер з дитинчам

Спосіб життя дукера

Навіть назва антилопи дукера походить від слова «нирець», за його манери швидко ховатися в чагарниках. Це говорить про його боязкість і обережності. Дукеры, в залежності від виду, ведуть різний спосіб життя.

Так, блакитний дукер активний вдень, а сірий, або чагарниковий дукер – в нічний час. Вдень же він, навпаки, вважає за краще відпочивати в заростях. Зеброва дукер теж активний вдень, в цей час він харчується, гуляє. Живуть частіше тварини протоптують свої стежинки, по яким і пересуваються під захистом кущів та високої трави.

Дивіться також:  Галаго тварина. Середовище проживання і особливості галаго
Back to Top