Перекочовують птиці з вересня-жовтня. У південних районах біла сова живе до квітня-березня. На деяких територіях птахи живуть і в зимовий час року, зупиняючи свій вибір на не надто засніжених месах з відсутністю льоду.

Біла сова в тундрі є активною хижачкою. Вона не полює поблизу свого гнізда. Цю особливість помітили деякі птахи і воліють селитися поряд з полярною совою, яка активно захищає свою територію від хижих тварин.

Для полювання птах вибирає сидячу позицію. Вона шукає височина і сидить, вичікуючи, коли до неї наблизиться видобуток. У вечірній час доби вона може наздоганяти жертву на льоту.

Сова застигає і тріпоче на одному місці, поки жертва не буде впійманий. Полярна сова не є суто нічним птахом, її вильоти на полювання найчастіше припадають на вечірній і ранковий час доби.

Жертва часто переслідується совою в угон, при цьому дрібна здобич заковтується совою цілком. З великою здобиччю сови чинять інакше. Вони затягують її до себе, розривають на дрібні шматки і тільки після цього поглинають.

Полярна сова видає уривчасті, гавкаючі і каркающие звуки. Коли птах збуджена, можна почути її високу, верещащую трель. Мовчазними сови стають, коли припиняється період розмноження.

Улюблені місця для гнізд птахів на вершинах мерзлотних горбів. З цих місць білосніжна власниця тундри легко може спостерігати за всім, що відбувається навколо, а також за тим, як полює її самець.

Затятим противником усіх полярних сов виступає песець. Незважаючи на те, що у відритому бою хижачка змушує тікати свого ворога, від його нападів часто страждають кладка і виводок птиці. Для гніздування сови викопують неглибокі ямки і вистилають їх травою і мохом.

Дивіться також:  Малий пінгвін. Спосіб життя і середовище проживання малого пінгвіна

Харчування білої сови

Back to Top