У їжі невибагливі птахи, поглинають і зерна, і овочі, і хліб. Пернаті часто розоряють гнізда інших птахів. Але, улюблені ласощі воронов – падаль. Її взимку багато, адже холоду витримують не всі тварини. Ось птиці і залишаються зимувати.

Які ворони похмурі. Так говорять багато. Враження, яке справляють птиці, пов’язано не стільки з чорним забарвленням, скільки з частим появою на кладовищах. Там ворони вишукують падаль.

На сучасних кладовищах поласувати вдається рідко і, звичайно, не людськими тілами. А ось у минулі часи, коли лютували епідемії чуми, злочинців і бідняків не завжди вважали потрібним ховати, ворони буквально заповнювали могильники.

Ворони одні з найрозумніших птахів, вони здатні переживати навіть суворі зими

Снігур

Відноситься до сімейства вьюрковых. Птах трохи більший за горобця, але тіло снігура щільніше. Самці виділяються червоними грудками. У самок вони рожево-попелясте. Як і ворони, снігура не проти неволі. Говорити не починають, а ось кілька мелодій вивчити і насвистувати здатні.

Щільне тіло снігурів в неволі часто стає повним. Пернаті ненаситні, а господарі потурають обжерливості птахів. У природі вони, до речі, живуть в лісах чи в «острівцях» дерев в степах. На відкритій місцевості снегирям незатишно.

Снігурі не завжди входять в список зимуючих птахів. Про пернатих складно сказати те ж, що про клестах. 50 градусів морозу для снігура критичні. Тому популяції з північних меж тайгових лісів кілька місяців проводять на півдні. Снігурі ж середньої смуги Росії живуть в ній цілий рік.

Дивіться також:  Дубонос птах. Спосіб життя і середовище проживання дубоноса
Back to Top