Іноді вони лояльно ставляться до того, що інші поділяють їхню трапезу, іноді – навпаки. При другому варіанті вони показують своє незадоволення, оскаливая пащу, але фізично карають непроханого гостя вкрай рідко.

Велика біла акула зустрічається в шельфовій зоні поблизу узбереж практично по всьому світу, крім північні райони. Даний вид теплолюбний: оптимальна температура води для них 12-24°С. Важливим чинником є і концентрація солі, так у Чорному морі вона не достатня і ці акули в ньому не водяться.

Велика біла акула мешкає біля берегів, Мексики, Каліфорнії, Нової Зеландії. Великі популяції спостерігаються поблизу Маврикії, Кенії, Мадагаскару, Сейшел, Австралії, острови Гваделупа. Ці хижаки схильні до сезонних міграцій і можуть долати відстані в тисячі кілометрів.

Харчування великої білої акули

Велика біла акула – холоднокровний розважливий хижак. Вона нападає на морських левів, тюленів, морських котиків, черепах. Крім великих тварин, акули харчуються тунцем і досить часто падаллю.

Велика біла акула не соромиться полювати і на інші, більш дрібні види собі подібних, а також на дельфінів. На останніх вони влаштовують засідки і нападають ззаду, позбавляючи жертву можливості використати ехолокацію.

Природа зробила акулу ідеальною вбивцею: її зір у 10 разів краще людського, внутрішнє вухо вловлює низькі частоти і звуки інфра діапазону.

Нюх хижака – унікально: акула здатна відчути кров домішки 1:1 000 000, що відповідає 1 чайній ложці на великий плавальний басейн. Напад білої акули блискавично: від моменту відкриття пасти до фінального змикання щелеп проходить менше секунди.

Дивіться також:  Харіус-риба. Спосіб життя і середовище проживання риби харіус
Back to Top