Ошийниковий пекарі

Чернохвостый заєць

Чудово пристосовується до навколишніх умов: жаркого сонця і відсутності вологи, мешкаючи в пустельних місцевостях, порослих рідкими заростями чагарників, а також зустрічається на трав’янистих рівнинах.

Звірята мають довжину більше півметра, перевершуючи за розмірами своїх родичів зайців, але не змінюють колір, який буває бурим або сірим, доповненим чорним кінчиком хвоста. Харчуються американські зайці травою і корою молодих дерев.

На фото чернохвостый заєць

Бізон

Є родичем корів, володіючи вагою до 900 кг. Близький з зубрами за своїми особливостями настільки, що здатний з ними схрещуватися. Живуть такі полорогие, що мають густу шерсть бурого кольору, в преріях, на просторах яких колись бродили величезними стадами, але згодом бізони зазнали жорстокого винищення.

Відмінними ознаками таких представників фауни є: тулуб з горбом, короткий хвіст і сильні низькі ноги. Лісовий бізон вважається підвидом американського бізона, зустрічається в тайгових областях північних штатів і являє тварин ендеміків Північної Америки. Має незначну чисельність і знаходиться під охороною.

На фото бізон

Койот

Поширене на континенті ссавець, що живе зграями. Це степовий вовк, розміром дрібніше родичів, але хутро довше, бурого кольору. Заселяє численні території континенту, приживаючись в тундрах, лісах, преріях і пустелях.

Койоти воліють м’ясну їжу, але цілком здатні задовольнятися дрібними гризунами, а також плодами і ягодами, яйцями птахів і навіть падаллю. На полювання звірі відправляються спільно.

Дивіться також:  Рудий кенгуру. Спосіб життя і середовище проживання рудого кенгуру
Back to Top