Під час зимівлі на морях ці дикі качки чудово харчуються, набираючи значну вагу і накопичуючи жирові відкладення. Але повертаючись на батьківщину навесні, вони нерідко стають здобиччю мисливців півночі, які вважають смачним їх темне м’ясо.

Також високо цінується, здатний зберігатися свої якості довгий час, пух цієї птиці. Весняна полювання на турпанов є грандіозним розвагою для любителів такого виду діяльності. Але небагатьох мисливцям відома подібна перната видобуток, так як описувана птах поширена далеко не у всіх регіонах.

Голос качура надзвичайно рідко вдається почути сторонній вуха. Але якщо пощастить, то можна розрізнити схоже на гучний видих, щелкающее різке чуффыканье. Самки зазвичай кричать під час польоту, відтворюючи низькі гаркаві звуки.

Незважаючи на похмурість зовнішнього вигляду, птах має досить спокійний характер. Завдяки перетинках на лапах велика дика качка чудово плаває. А в періоди линьки і зовсім турпан намагається триматися якомога більше у відкритій воді.

Харчування турпана

Своїх пташенят, протягом доби після їх появи на світ, мати відводить до води, де вони плавають на мілководді, щоб навчитися добувати собі їжу. У раціон цих пернатих створінь входять різноманітні молюски, дрібна риба, водні рослини і комахи.

Щоб зловити свою здобич, турпан пірнає на глибину до декількох десятків метрів, при цьому здатний знаходитися під водою близько однієї і більше хвилин. На глибині вони відчувають себе прекрасно і легко пересуваються, перебираючи крилами і лапками.

Дивіться також:  Вальдшнеп птах. Спосіб життя і середовище проживання вальдшнепа
Back to Top