Птах удод

Квезаль птах

Кетсаль або квезаль відноситься до загону трогонообразных. Мешкають в Панамі і Центральній Америці. Селитися дуже високо на деревах висотою не нижче 50 метрів. У гірських районах створює гнізда в найвищих точках.

Самець має дуже яскраве зелене оперення зверху, по тулубу зустрічаються золотистий червоний відтінок з металевим блиском. У хвостовій частині є два довгих пера, досягають 35 див. Черевна частина має яскравий малиновий колір.

У самця є невеликий, але широкий розпушений чубчик, у самки ж він відсутній. У харчуванні використовують плоди окотеи, але не гребує дрібними жабами, равликами і комахами.

Квезаль вважався священним птахом у народів майя та ацтеків. Раніше вони нараховували велику кількість особин, але зараз знаходяться на межі вимирання. В неволі не піддаються розведення.

На фото птах квезаль

Багатобарвний лорикет

Багатобарвний лорикет відноситься до сімейства папуг лорі. Птах довжиною до 30 см, має різноманітну забарвлення по всьому тілу. Голова і нижня частина тулуб яскраво-синя, боки і шия мають жовтий колір.

Верхня частина, крила і хвіст – яскраво зеленого кольору. Досить поширена птах, що мешкає в Австралії, острові Гоали, Соломонових островах, Новій Гвінеї, Тасманії. Селиться у високостовбурних тропічних лісах.

Мають широке поширення на східному узбережжі Австралії. Відмінно пристосовуються і охоче приручаються людьми. Харчуються ягодами, насінням, фруктами і зеленню. Живуть до 20 років, тому дуже часто можна побачити лорикета на виставках, в цирках і зоомагазинах.

Дивіться також:  Турпан птах. Спосіб життя і середовище проживання турпана
Back to Top