На фото краснорукий тамарін

У павільйонах зоопарків, де часто містяться багато види тамаринів, для них зазвичай споруджуються спеціальні вольєри, де обов’язково є живі і штучні тропічні насадження, а також ліани і водойми, так як ці тварини – діти вологих тропічних лісів.

Харчування тамарина

Мавпа тамарін живиться рослинною їжею: фруктами, навіть квітами та їх нектаром. Але не гребує і ласощами тваринного походження. Ці мініатюрні істоти активно поїдають пташенят і пташині яйця, а також різних комах і дрібних земноводних: павуків, ящірок, змій і жаб.

Такі мавпи всеїдні і невибагливі. Але опиняючись в неволі, цілком здатні втратити апетит через підозрілого ставлення до незнайомої їжі.

В зоопарках і розплідниках тамаринів зазвичай годують самими різноманітними фруктами, які вони просто обожнюють, а також дрібними комахами, наприклад, кониками, сараною, тарганами, цвіркунами, яких спеціально запускають у вольєр, щоб їх ловили і їли мавпи.

До того ж в раціон тамаринів включають нежирне відварне м’ясо, курятину, мурашині і звичайні яйцями, а також сир і смолу тропічних фруктових дерев.

Розмноження та тривалість життя тамарина

Практично всі ссавці, тамарини перед спарюванням дотримуються певний ритуал, який виражається в певного роду залицяннях «кавалерів» за своїми «дамами».

Шлюбні ігри у цих мавп починаються в січні-лютому. Вагітність тамарина-мами триває близько 140 днів. А до квітня—червня у тварин з’являються дитинчата.

Цікаво, що у плідних мам-тамаринів, як правило, народжуються двійні, а через півроку вони вже здатні справити на світ ще двох. Дітки швидко ростуть і до двох місяців вже самостійно пересуваються і намагаються прогодуватися.

Дивіться також:  Масті коней. Опис, фото і назви мастей коней
Back to Top