Особливості та середовище страуса Ему

Страус одна з найбільших птахів нашої планети, позбавлена здатності літати. З наукової точки зору, страус Ему і страус Нанду носять статус цієї птахи лише побічно, а насправді на Землі існує один вид страусів — африканський страус.

Страус — птах із загону Казуароподібних, але зовні дуже сильно нагадує звичайного страуса. Щоб остаточно не заплутатися у видах і родинних зв’язках цих цікавих птахів далі в статті Ему будемо величати страусом.

Ему населяють австралійський континент. Правда, зустріти їх можна і на острові Тасманія. Однак істиною батьківщиною страуса Ему вважають саме Австралію.

Живуть страуси Ему на цьому континенті повсюдно, виняток становлять райони, де переважають стійкі посухи.

Ему за розмірами без перебільшення можна вважати птахом-велетнем, але все ж вона поступається африканського сородичу.

Маса тіла дорослого Ему від 40 до 55 кг при середньому зрості 170 див. Скелет у Ему недорозвинений, цей птах не має пір’я, що відповідають за махові і стернові руху.

Ему притаманне зовнішні риси, які йому дісталися від страуса — дзьоб, сплощеної форми і досить помітні вушні раковини.

Страус Ему — птах, тіло якої покривають довге пір’я. Пір’я на шиї і голові сильно відрізняються від тих, які покривають тулуб птаха і тут вони дуже короткі і до того ж кучеряві. Здалеку птах нагадує копицю сіна, пересувається на довгих ногах.

На цьому фото добре можна розглянути будову і пір’я страуса Ему. Оперення Ему темно-сірий з бурим відтінком, а шия і голова темніше, ніж всі інші частини. На шиї є невеликий «краватка» більш світлого кольору.

Дивіться також:  Гуменник гусак птах. Спосіб життя і середовище проживання гусака гуменника
Back to Top