Через два тижні пташенята починають вчитися літати і вибираються з батьківського гнізда. Але батьки, як і раніше підгодовують своїх малюків. Лише у віці одного місяця нові снігурі готові до самостійного життя і харчування.

На фото гніздо снігурів

У дикій природі тривалість життя снігурів може досягати 15 років, проте нерідко птахи не доживають до цього віку. Вони дуже вразливі до температурі, тому з-за нестачі їжі в засніжені холодні зими вони нерідко гинуть.

Харчування снігура

Основний раціон снігурів становить рослинна їжа. Тваринна частина їх живлення незначна, вони можуть поїдати невеликих комах, але це трапляється дуже рідко. В основному птахи їдять насіння різних хвойних і листяних дерев, для видобутку яких вони використовують свій сильний дзьоб особливої форми.

Крім цього вони харчуються бруньками, молодими пагонами рослин і першою зеленню. У літній час можуть вживати в їжу і квіти. Не проти поласувати та ягодами, особливо черемхою і горобиною. Картинки снігурів на гілках горобини можна вважати традиційним зображенням.

Дивіться також:  Райський птах. Спосіб життя і середовище проживання райської птиці
Back to Top