Робота хоботом – дуже складне заняття, постійні тренування, підняття предметів, добування їжі і води, вітання родичів і так далі. Мати слониха і члени стада охороняють малюків від нападів гієни і лева.

Самостійними тварини стають у віці шести років. У 18 років самки можуть народжувати. У самок з’являються малята з періодичністю приблизно раз на чотири роки. Самці стають зрілими на два роки пізніше. У дикій природі тривалість життя тварин складає близько 70 років, в неволі – 80 років. Самий старий слон, який помер у 2003 році, прожив 86 років.

Дивіться також:  Чагарникова собака. Спосіб життя і середовище проживання чагарникової собаки
Back to Top