Ніколи не відмовляться від яблук, бананів, печива і хліба. Зайва любов до солодкого може спричинити проблеми зі здоров’ям, але цукерки найрізноманітніших сортів – улюблене ласощі.

Розмноження та тривалість життя слона

У тимчасових рамках шлюбний період слонів строго не позначений. Однак, зауважено, що в дощовий період народжуваність тварин збільшується. У період эструса, який триває не більше двох днів, самка своїми криками приваблює самця для спарювання. Разом вони залишаються не більше ніж на кілька тижнів. На цей час самка може віддалитися від стада.

Цікаво, що самці слонів можуть бути гомосексуалістами. Адже самка злучається тільки один раз в році, а її вагітність триває досить довго. Самці потребують сексуальних партнерів набагато частіше, що призводить до виникнення одностатевих відносин.

Через 22 місяці на світ з’являється зазвичай одне дитинча. Пологи відбуваються у присутності всіх членів стада, які готові у разі потреби прийти на допомогу. Після їх закінчення все сімейство починає кричати, кричати і проголошувати і поповнення.

Слоненята важать приблизно від 70 до 113 кг, зростом близько 90 см і зовсім беззубі. Лише у віці двох років у них з’являються маленькі молочні бивні, які з віком зміняться на корінні.

Новонародженого слоненяти необхідно більше 10 л материнського молока в день. До двох років воно складає основний раціон дитини, крім того потроху малюк починає харчуватися рослинами.

Вони можуть також харчуватися калом матері, щоб легше перетравлювати гілки, і кору рослин. Слоненята постійно тримаються біля матері, яка оберігає і вчить його. А треба навчитися багато чому: пити воду, переміщатися разом зі стадом і управляти хоботом.

Дивіться також:  Чому білі ведмеді не їдять пінгвінів?
Back to Top