Діти живуть у групі до 14 років. Далі вони вибирають: або залишитися в стаді, або створити свою власну. У разі смерті одноплемінника тварина дуже засмучується. Крім того, вони поважають прах родичів, ніколи на нього не настануть, намагаючись відсунути його з стежки, і навіть впізнають кістки родичів серед інших останків.

На сон слони витрачають не більше чотирьох годин на протязі доби. Тварини африканські слони сплять стоячи. Вони збиваються в купу і облокачиваются один на одного. Старі слони кладе свої великі бивні на термітник або дерево.

Індійські слони проводять сон лежачи на землі. Мозок слона досить складний за будовою поступається лише китам. Важить він приблизно 5 кг. В тваринному світі слон – одне з найбільш інтелектуальних представників фауни в світі.

Вони можуть впізнати себе в дзеркалі, що є одним з ознак самосвідомості. Цим якістю можуть похвалитися тільки мавпи і дельфіни. Крім того, тільки шимпанзе і слони користуються інструментами.

Спостереження показали, що індійський слон може використовувати гілку дерева як мухобійку. У слонів відмінна пам’ять. Вони легко запам’ятовують місця, де бували і людей, з якими спілкувалися.

Харчування

Слони дуже люблять поїсти. 16 годин на добу слони харчуються. Їм необхідно до 450 кг різних рослин щодня. У добу слон здатний випити від 100 до 300 л води в залежності від погоди.

На фото слони на водопої

Слони – травоїдні тварини, в їх раціон входять корені та кора дерев, трава, фрукти. Недолік солі тварини поповнюють за допомогою лизунців (сіль, яка виступила на поверхню землі). В неволі слони харчуються травою і сіном.

Дивіться також:  Ведмідь барібал. Спосіб життя і середовище проживання ведмедя барибала
Back to Top