Сивки – це назва групи видів куликів. У них різні середовища існування і способи виживати, але об’єднує їх одне: дрібний чи середній розмір тіла і досить довгі ноги, шия і крила. У цю групу входить і безпосередньо сімейство сивок.

Серед них такі різновиди як:

  • золотисті сивки;

  • бурокрылые сивки;

  • тулесы.

Незважаючи на загальне видове схожість у поведінці і зовнішньому вигляді, є у цих птахів і деякі відмінності. Таким чином, кажучи про звички сивок, як правило, слід уточнити, про який саме підвиді йде мова.

Особливості та середовище сивки

Представники сімейства сивок воліють жити в холодних точках світу. Їх ареал проживання поширюється по всьому північ Росії, Канади і Аляски і в окремих місцях доходить до полярного кола.

Побачити таку птицю можна також в скандинавських країнах і на півночі Німеччини. Раніше вони водилися в Центральній Європі в більшій кількості, але зараз зустріти її там можна хіба що випадково.

Як птах пустельна, сивка вибирає великі плоскі простори, на яких може переміщатися бігом і короткими перельотами. Саме так вона веде себе, коли їй немає необхідності здійснювати зимові подорожі до більш теплих краях.

Взимку ці птахи здійснюють тривалі перельоти і тоді воліють перечекати самі холодні місяці в Англії, Аргентині, а також на узбережжях і луках, належать до теренів Західної Європи.

Іноді вони затримуються навіть у Прикавказье і Центральній Америці. Традиційно різні види сивок воліють різні напрямки перельотів. Наприклад, бурокрылый вид віддає перевагу залишатись в Аргентині, а ось золотисту ржанку цілком влаштовує і зимівля в порівняно холодною Англії.

Дивіться також:  Клювач птах. Спосіб життя і середовище проживання клювача
Back to Top