На фото гніздо бородатої неясыти

Бразильська сова є мешканкою щільних диких лісів Нового світу зі сприятливим теплим кліматом, тому починає розмножуватися в серпні, а кінчає в жовтні, облаштовуючи собі гнізда в дуплах дерев. Тижнів через п’ять після народження, пташенята вже залишають батьківське гніздо, а через чотири місяці ведуть повністю незалежне існування.

Проводячи життя в лісах Європи, різновиди птахів з роду сови, відведений природою для розмноження період, наповнюють глухі хащі своїми голосами, починаючи свої шлюбні концерти. Правда, звуки, видавані ними: протяжне ухання кавалерів і короткі глухі вскрикивания їх подружок, не можна назвати особливо мелодійними.

Період вирощування потомства у неясыти звичайної настає досить рано. Білі великі яйця, яких буває зазвичай близько чотирьох штук, высиживаются ще під час морозів, а до кінця квітня, як правило, гніздо батьків вже покидають перші пташенята.

На фото гніздо бразильської неясыти

Самці допомагають своїм подругам у важкий період появи потомства у всьому, регулярно приносячи їжу своїм обраницям. Пташенята неясыти звичайної є миру в пухнастою білою одежею, пізніше, покриваючись на черевці поперечними смужками. Коли проголодаются, дітки пищать безголосо й сипло з проханням для батьків їх погодувати.

Вже на першому році життя швидкоросла потомство стає статевозрілим. Вважається, хоча точно не встановлено, що неясыти живуть близько п’яти років. Проте, відомі випадки довгожительства, коли вік птахів тривав близько двадцяти і більше років.

Дивіться також:  Одуд-птах. Середовище існування та спосіб життя удода
Back to Top