Азіатські, уральські і сибірські неясыти переважно мають сірим відтінком пір’я. А руді сови є жителями, як правило, західній та південній частині материка. На Кавказі представники цього виду, виділені вченими в особливий підвид, здатні вразити буро-кавової забарвленням.

Неясыти звичайні проводять своє життя, об’єднуючись у пари, які не розпадаються за весь час їх існування. Вибираючи собі місце для проживання, ці хижі птахи воліють ділянки, що знаходяться поблизу галявин або галявин, так як для вдалого полювання їм необхідний простір.

На фото бородата сова з пташеням

Життя пернатих протікає згідно звичайного совиному розпорядком, так як часом активності для них є саме ніч. Готуватися до нічних вилазок за бажаною здобиччю вони починають вже на заході, здійснюючи низькі польоти над землею, під час яких намічають собі можливі жертви для вчинення зухвалих нападів.

Зручний пристрій крил, допомагає птахам плавно наближатися до мети без повітряного трясіння, що значно полегшує їх атаки. Характерною рисою неясыти звичайної є її мовчазний характер.

Однак, з настанням сутінок, якщо пощастить, можна почути перекличку цих таємничих крилатих створінь. Зазвичай, вони не залишають обжитих місць, здійснюючи лише іноді незначні міграції. Втім, для таких пернатих немає встановлених поведінкових рамок.

На фото сова звичайна

Вони можуть кочувати, обживати глухі лісові хащі, але і знаходити собі притулок поблизу людських мешканок і споруд. Це рухливі та спритні істоти перебувають постійно напоготові. Навіть вдень, коли ховаються серед гілок дерев, пернаті завжди готові до можливих небезпек. Якщо, на думку птиці, поблизу спостерігається щось підозріле, вона затаюється, навіть візуально як би стаючи менше, стискається в розмірах, робиться нерухомою, майже зливаючись зі стовбуром, а потім відлітають геть зовсім безшумно.

Дивіться також:  Пінгвін аделі. Спосіб життя і середовище проживання пінгвіна аделі
Back to Top