Палила – казковий птах з сімейства «вьюрковых». Її називають ще «шафранова вьюрковая квіткарка», мешканка райських гавайських островів. Дзьобик невеликих розмірів, довжина тулуба досягає 18-19 см, голова і шия пофарбовані в золотистий колір, черевце і крила білі або сірі.

Птах віддає перевагу сухі ліси і високогір’я, живиться насінням і нирками софори золотистолистной. На межі вимирання опинилася через масової вирубки ендемічного дерева.

На фото рідкісна птиця палила

Філіппінський орел

Великий представник сімейства яструбиних – Філіппінський орел, одна з рідкісних і найбільших птахів на планеті. Птах вважається природним надбанням країни, і будь-який негативний вплив на птицю карається законом.

Ареал проживання – тільки тропіки Філіппін. У народі птаха називають «гарпией», популяція в природі налічує всього лише 300-400 особин. Причина скорочення чисельності – людський фактор і руйнування природного життєвого простору.

Довжина тулуба 80-100 см, розмах крил більше двох метрів. Спина і крила мають темно-коричневий колір, черево біле, величезний дзьоб, сильні пазуристі лапи. Орли люблять полювати парами на мавп.

Філіппінський Орел

Совиний Дрімлюга

Совиний Дрімлюга – дуже загадкова і рідкісна птиця. Зустрічається тільки на острові Нова Каледонія. Орнітологам пощастило розгледіти і описати тільки дві особини. Птахи ведуть нічний спосіб життя, гніздяться в глибоких дуплах або віддалених печерах.

Дрімлюги -одинаки, як вони ведуть себе протягом дня не вивчено. Голова кругла, тулуб довжиною 20-30 см, маленький дзьоб, оточений довгою щетиною. Створюється враження, що у птаха немає рота, в народі називають «совиний лягушкорот».

Дивіться також:  Озерна чайка-птах. Спосіб життя і середовище проживання озерної чайки
Back to Top