Білий папуга какаду – птах середніх і великих розмірів з красивим оперенням. Білого какаду можна назвати екзотичною пташкою, яка родом з Австралії і Нової Гвінеї.

Якщо придбати його додому, то він стане не тільки окрасою, а й справжнім другом. Дуже прив’язуються до місця і його жителям. Білий какаду відмінно пристосовується, може імітувати різноманітні звуки, досить уважний. Не дарма його називає дуже розумною птахом. Навіть «птах говорун» з мультфільму – це прообраз білого папуги какаду.

Особливості і середовище проживання білого какаду

Білий какаду – великий птах, досягає розмірів від 30 до 70 см. Відноситься до хордовому типу, ряду папугоподібних і до сімейства какаду. Відмітна особливість – це оперення і дзьоб.

По всьому тулубі пір’я практично однакового розміру, а на голові — загнуті і утворюють чубок. До того ж забарвлення чубка обов’язково відрізняється від загального відтінку. Може забарвлюватися в жовтий, лимонний, чорний, рожевий і кораловий кольори. Дзьоб має форму цих кліщів, може розколювати великі горіхи і ламати гілки. Подклювье дуже широке і загнуте, накладається на більш вузьке подклювье ковшиком.

Займає третю частину голови, такий пристрій характерно тільки для сімейства білого какаду. Незвичайний язичок у формі ложечки і покритий шорсткою поверхнею, пристосований для твердої, нерівною їжі.

Хвіст короткий і з коротким пір’ям, іноді зустрічається закруглений. Білі папуги какаду літають не часто, в більшості переміщуються по гілках, гірських ущелинах. Відмінно стрибають, можуть навіть оселятися біля води.

Дивіться також:  Кречет птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці кречет
Back to Top