Найбільшою і благородної птахом з усіх птахів породи тетеревых вважається глухар. Він відрізняється своєю незграбністю, тяжеловатостью і лякливістю, швидкою ходою і важким і гучним польотом. Цього птаха не під силу перельоти на великі відстані. Ліси Північної Азії і Європи були середовищем існування глухарів.

Але надмірна полювання на них зробила свою справу і в багатьох регіонах, в яких раніше глухарів було дуже багато зараз можна не побачити жодного. Влаштувалися птиці в даний час в Сибіру, а ось в Європі їх зараз все менше, а в країнах Америки, Африки і Австралії, в місцях, де раніше їх було багато, вони взагалі відсутні.

Глухар велична і красива птиця. В ньому відчувається сила і стійкість. Опис глухаря має гарне забарвлення, найчастіше піднятий вгору дзьоб, пишний, нагадує віяло хвіст мимоволі змушують милуватися цим видовищем.

Якась незграбність доповнює образ і надає йому якийсь шарм. При пошуках їжі глухар може дуже швидко пересуватися. Коли він у польоті відривається від землі, чути шум і гучне трепыхание його крил.

Літає глухар важко і шумно. Без особливої потреби він не долає далекі дистанції і не піднімається занадто високо. В основному політ його відбувається на висоті половини середнього дерева. Але якщо трапляється необхідність і глухарю необхідно значно переміститься, то він піднімається для польоту високо над лісом.

Самця глухаря можна з легкістю відрізнити від самки завдяки забарвленню оперення. У самців переважають сірі, темно-сині і більш багаті тони кольору, а для самки характерний рудий, строкате оперення. Милуватися ними можна нескінченно, настільки вони красиві і величні.

Особливості та середовище глухаря

Дивіться також:  Мохноногий сич. Спосіб життя і середовище проживання мохноногого сича
Back to Top