Особливості та середовище совиного папугу

Совиний папуга, або як його називають какапо — це дуже рідкісна птиця, яка є єдиною, що не вміє літати серед усіх папуг. Його назва перекладається як: нічний папуга.

Він має жовто-зелене оперення, яке допомагає йому маскуватися під час відпочинку. Ця птиця занесена в Червону книгу. Здійснюється постійний перерахунок особин даного виду.

Ситуація з вимиранням пов’язана з тим, що людина постійно змінює місця проживання, а хижаки бачать у них легку здобич. Люди займаються розведенням какапо в штучних умовах, після чого відпускають їх у ліси для самостійного існування.

Не враховується те, що ці папуги погано пристосовані до розмноження в умовах неволі. Це дуже старий вид папуг, не виключається можливість того, що вони є одним з найстаріших видів папуг, які не вимерли по сьогоднішній день.

Совиний папуга живе серед рівнин, пагорбів, гір, у віддалених і недоступних вологих лісах південно-заходу Нової Зеландії. Для проживання вони вибирають поглиблення в скелях або нірки в землі. Свою назву цей папуга отримав з-за того, що дуже схожий на сову, у нього такі ж пір’я навколо очей.

Совиний папуга на фото виглядає досить великим, що не дивно, адже важить какапо близько 4-х кілограмів, а довжина його досягає 60-ти див. У нього абсолютно нерозвинений кіль грудної і слабкі крила. У поєднанні з коротким хвостом, це впливає на неможливість тривалих польотів.

Також на те, що папуги цього виду стали переміщатися переважно на ногах вплинуло те, що в Новій Зеландії не було ссавців хижаків, які могли б представляти загрозу птиці.

Дивіться також:  Ожереловый папуга. Спосіб життя і середовище проживання ожерелового папугу
Back to Top