Степова лучний

Єдиний в республіці представник сімейства тиркушевых. Пташка схожа на лугову тиркушку, але замість каштанових криють пір’я має чорні і крупніше. Маса самців досягає 105-ти грамів. Ще на задній кромці крила степового виду немає білої лінії.

У Татарстані степова лучний числиться залітної, рідкісною. Останній раз пернате бачили на рубежі століть у Верхньо-Услонском районі.

Поморник короткохвостий

В загоні ржанкоподібних зарахований до сімейства поморниковых. Короткохвостий в ньому — найпоширеніший. Розміром птах з сизу чайку. У зовнішності виділяються загострені кермові пір’я хвоста, виступаючі за його край. Виступ досягає 14-ти сантиметрів.

Крім короткохвостого в Татарстані зустрічається середній поморник. У нього більш вигнутий дзьоб і велика голова. Вид для республіки рідкісний, залітний.

Східна квочка

Пернате сімейства чайкових. Птах пофарбована в сірий. Якщо порівнювати з сріблястою чайкою, колір темніший, а якщо із звичайною клушей — світліше. Довжина тварини теж середня, досягає 48-ми сантиметрів. Вага східної квочки варіюється в межах 750-1350-ти грамів.

Східна квочка поширена по всіх ставків, водосховищ, річок та озер Татарстану, чого не скажеш про більшість інших чайкових регіону: черноголовом хохотуне, малої і сріблястою чайки, морському голубке, бургомістрові. Найбільше представників сімейства в регіоні 16.

Голубеобразные птиці республіки

Представлений двома родинами. Загальне число видів, що зустрічаються в Татарстані одно 6-ти. Серед них:

Саджа

Дивіться також:  Кільчастий папуга. Спосіб життя і середовище проживання кільчастого папугу
Back to Top