Чайка звичайна або озерна. Мешкають на території Євразії і узбережжях Канади. Часто їх можна зустріти на території Росії, коли вони випрошують їжу на морських судах. Маса тіла не дуже велика, в середньому від 240 до 400 р. струнка Статура.

Гніздяться поблизу прісноводних водойм і навіть міських звалищ. Вони не особливо люблять море, зупиняються там тільки на час перельоту. Відлітають в кінці серпня, а повертаються в квітні. Перельоти здійснюють маленькими зграями, летять у вигляді трикутника.

Гніздяться теж колоніями, в очереті, оточених водою. Відкладають до трьох яєць, брудно зеленого кольору з сірими плямами (їх можна вживати в їжу). До грабіжникам ставляться дуже агресивно, нападають навіть на людей, а хижаків звертають тікати.

Насиджують яйця обидва партнера, близько 24 днів. Годувати пташенят батьки починають практично відразу, відригують їжу в дзьобик пташеняти. На території гнізд птахів можна часто побачити убитих пташенят, коли вони підростають починають блукати по чужих гніздах, де їх і вбивають дорослі чайки.

Морська чайка. Велика птах, довжиною близько 70 див. Кінчики крил білі, а спинка і вся інша частина крила — сірі. Рожеві ноги, дзьоб темного кольору. Довжина дзьоба 6 см Вона, відмінно плаває, і навіть може спати на воді.

Протягом року годуються на смітниках і рибних портах. Зустріти їх можна в Америці, на узбережжі Північного моря і узбережжях Європи.

Морська чайка

Гніздяться на видному місці, щоб з легкістю рятувати яйця. Деякі пари забираються на вершини скель. Так як морська чайка досить велика птиця ворогів у неї немає. Самка відкладає три яйця, які висиджують обидва партнера.

Дивіться також:  Корольок пташка. Спосіб життя і середовище проживання птиці корольок
Back to Top