Особливості та середовище птиці поморник

Звичайний або середній поморник належить до сімейства поморниковых. Це птах північна, для свого гніздування вибирає місця в арктичній тундрі, яка розташована біля Північного Льодовитого Океану, уздовж його берегів.

Крім тяги до Арктиці, він досить вільно почувається і в тропічних широтах, вважаючи за краще триматися біля берегів океану. Поширений в Європі, Азії і Північній Америці.

Птах має досить великі розміри. Так, наприклад, більше середнього поморника в Атлантиці є великий поморник. Правда, срібляста чайка перевершує його по величині. Але ось річкова або озерна чайка помітно дрібніше.

Довжина тіла середнього поморника досягає 78 см, а розмах крил сягає 127 див. При цьому, птах важить трохи менше кілограма. Спинка птиці має темно – буре забарвлення, але на шиї, голові і на животі є пір’я світлого відтінку.

На фото великий поморник

Горло і груди зовсім білі, а ось голова майже чорного кольору з жовтими плямами. Але таким красенем поморник стає тільки в цілком дорослому віці, молодь забарвлена більш скромно.

Цей птах літає, найчастіше, по прямій, махаючи величезними крилами. Поморники не парять, їх плавний політ здійснюється за допомогою нечастих, але глибоких змахів. При цьому, поморники можуть здійснювати на висоті чудові маневри.

Варто тільки помітити цього пернатому іншу птицю з їжею в дзьобі, як його політ миттю змінює напрямок, і поморник спрямовується до птаха, щоб відібрати її видобуток. Він може вправно змінювати напрямок, вивертатися і навіть перевертатися догори ногами.

Дивіться також:  Ожереловый папуга. Спосіб життя і середовище проживання ожерелового папугу
Back to Top