Південне півкуля характерно тривалістю похмурою полярної життя. Триває це шість місяців, починаючи з квітня і закінчуючи жовтнем. Весь цей час пінгвіни Аделі проводять у морі, яке знаходиться від місць їх гніздування на відстані до 700 км.

У тих місцях вони комфортно відпочивають, набираючись позитивних емоцій, життєво-важливих сил і запасаючись енергетичними ресурсами, поїдаючи улюблену ними їжу. Адже після такого «курорту» птахам чекає тривалий період голодування.

Жовтень місяць характерний для цих птахів поверненням на свої звичні місця гніздування. Природні умови в цей час змушують пройти пінгвінів через багато випробувань.

Мороз -40 градусів і страшний вітер, який досягає до 70 м в секунду, змушує їх іноді повзти до заповітної мети на череві. Вервечка, якою пересуваються птиці, налічує сотні і навіть тисячі особин.

Постійні партнери пінгвінів зустрічаються поруч з торішнім ділянкою гніздування. Найперше, чим вони починають разом займатися – вносять поправки в своє старе й зіпсоване погодними умовами житло.

Крім цього птахи прикрашають його красивими камінцями, які їм попалися на очі. Саме за цей будівельний матеріал у пінгвінів може початися бійка, переростає у війну, часом супроводжується бійкою і справжнім боєм.

Всі ці дії забирають у птахів енергію. В цей період вони не харчуються, хоча водні ресурси, в яких знаходиться їхня їжа знаходяться зовсім поруч. Військові бої за будматеріал закінчуються, і на місці колись ветхого житла з’являється гарне гніздо пінгвіна, прикрашене камінням приблизно в 70 см у висоту.

Дивіться також:  Олександрійський папуга. Опис, особливості, види та догляд за Олександрійським папугою
Back to Top