Ці милі птахи відрізняються вражаючою довірливістю, вони абсолютно довіряють людям і ні крапельки їх не бояться. Але іноді вони можуть проявити небувалу лють і в стані захистити свою територію від непрошених гостей.

Життя саме цих пінгвінів була покладена в сюжети мультфільмів радянських і японських мультиплікаторів. Це про них був знятий мультфільм «Пригоди пінгвіненяти Лоло» і «Роби ноги».

До цих птахів з якоюсь особливістю відносяться полярники. Вони називають їх зменшувально-пестливим ім’ям Адельки, незважаючи на те, що вони мають досить склочним і вибуховим характером. Існують деякі цікаві факти про пінгвінів Аделі:

  • Їх великими популяціями, що налічують близько 5 мільйонів особин, під час гніздування поїдається понад 9 тонн їжі. Щоб зрозуміти, скільки це, достатньо уявити 70 завантажених ботів рибалок.
  • Ці птахи оснащені до такої міри теплим підшкірним жировим шаром, що можуть навіть піддатися перегріву. Іноді можна застати їх в цікавій позі, коли вони стоять з горизонтально розсунутими крилами. У ці моменти пінгвіни позбавляються від зайвого тепла.
  • У пінгвінів Аделі є час, коли вони постять. Це трапляється, коли вони переходять на гнізда, будують гнізда і починають кублитися. Триває такий пост близько півтора місяця. Як правило, за цей час вони втрачають близько 40% масової частки ваги.
  • Маленьких пінгвінів Аделі спочатку доглядають батьки, потім ні переходять у так звані «ясла пінгвінів».
  • Гнізда ці птахи будують з єдиного доступного будівельного матеріалу – камінчиків.
  • Найближчими родичами пінгвінів Аделі є субантарктические та антарктичні пінгвіни.

Спосіб життя і середовище проживання пінгвіна аделі

Дивіться також:  Сипуха птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці сипухи
Back to Top