На фото чорна мавпа павукоподібна

Де ж живуть павукоподібні мавпи? Найчастіше чорних коат можна зустріти в тропічних лісах, гірських масивах Центральної і Південної Америки, Мексики, Бразилії і Болівії.

Розмноження та тривалість життя павукоподібної мавпи

Певного часу для розмноження у коат не існує. Самець довго вибирає самку для спарювання, доглядає за нею, мітить територію, а іноді і б’ється з суперниками. Коли самка готова до спаровування, вона сідає до самця на коліна і починає чистити його шерсть.

Принести плід доросла самка може лише на третій рік життя. Поповнення у сімействі павукоподібних мавп відбувається дуже рідко. Пов’язано це з тим, що самка виношує тільки по одному дитинчаті, а наступна вагітність настає приблизно через чотири роки.

На фото дитинча павукоподібної мавпи

Самки коат виношують плід приблизно вісім місяців. Малюки народжуються слабкими і тривалий час не пристосовані для самостійного життя, тому до трьох років вони знаходяться під наглядом матері, постійно пересуваючись на її спині.

Приблизно на п’ятому місяці життя малюки вперше пробують фрукти або листя дерев, але їх основна їжа – це материнське молоко. Незграбні дитинчата не можуть самостійно доглядати за собою, тому самка щодня проводить по кілька годин за грумингом. Тривалість життя мавп досягає приблизно сорок років. Вони чудово розмножуються і живуть в неволі, радуючи відвідувачів своєю красою і поведінкою.

Кількість практично всіх представників павукоподібних мавп з кожним роком зменшується. Тому вже кілька десятиліть вони занесені, як зникаючий вид, до Червоної книги.

Дивіться також:  Такін тварина. Опис і особливості тваринного такін
Back to Top