В природних умовах селяться в незайманих, незайманих людиною, густих тропічних лісах. Воліють області біля озер, річкових водоймищ. Рідше можна зустріти в гірській місцевості до субтропічних широт.

Живуть зграями до 100 особин, через масовість зграї Ар шкодять плантаціям фруктових дерев. Воліють жити в дуплах високо над землею. Пари створюють на довгі роки. У разі смерті партнера – вони не шукають заміну і дуже сумують.

У природі папуги ара живуть у дуплах дерев

Наприклад, Синьо-жовтий Ара годуватися далеко від гнізда (20 км і більше), вилітаючи рано вранці і повертаючись додому після заходу сонця. Опівдні вони ховаються від палючого сонця в тіні великих тропічних дерев, але після декілька годин відпочинку продовжують свій шлях. Живуть у верхніх ярусах на висоті 1-2 кілометри над рівнем моря. Деякі види, наприклад малий солдатський Ара, мешкають на висоті 3-4 км

Харчування папуги ара

У природному середовищі папуга Ара годуватися на верхівках дерев і ніколи не спускається на землю. Вони дуже вимогливі до свого раціону, який складається з фруктів, ягід, овочів, горіхів, кокосів, зелені, насіння і різні зернові злакові культури типу кукурудзи, пшениці, ячменю. Дуже люблять горох і насіння соняшника.

Домашні папуги цього виду їдять спеціальні корми, що складаються із суміші різних натуральних харчових добавок. У клітині або ж біля місця в будинку, де харчується папуга повинен бути крейда, щоб Макао отримував необхідне для організму кількість кальцію.

Розмноження та тривалість життя папуги ара

Дивіться також:  Китоголов птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці китоголов
Back to Top