Зате птах тягає курчат на фермерських дворах, але, незважаючи на це, кукарабарру фермери не женуть, а навпаки, шанують, бо вона знищує чимало змій, ніж приносить неоціненну користь місцевим жителям.

Розмноження та тривалість життя кукабарри

Кукабарра відноситься до тих видів птахів, які створюють сімейну пару лише раз. Тому цих птахів прийнято називати моногамними. По частині розподілу сімейних обов’язків у птахів все в порядку.

Полюють на змій самець з самкою нерідко разом. Правда, буває і так, що при діленні видобутку вони голосно лаються, але потім миряться і ділять здобуту провізію порівну. Гнізда птахи влаштовують у дуплах величезних евкаліптів.

Птахи стають статевозрілими до одного року. Після шлюбного періоду, що триває місяць — з серпня по вересень самка робить кладку з 3 яєць, рідше більше. Яйця вкриті шкаралупою перлинно-білого кольору.

Насиджує кладку самка трохи менше місяця, зазвичай через 26 днів з’являється потомство. Дитинча кукабарри в цей світ приходить голим і сліпим, що власне властиво майже всім видам птахів.

Орнітологи помітили один факт з життя пернатих. Коли дитинчата кукабарри з’являються одночасно на світло, вони майже відразу ж починають битися між собою і в цьому світі залишається найсильніший, а переможцю дістається все — і ситий обід і материнське тепло. Такого не відбувається, якщо пташенята народжуються по черзі.

А ще молоді пташенята, коли трохи зміцніють, допомагають матусі насиживать кладку в той час, коли вона іде на пошуки їжі. Взагалі, підросла молодь не залишає довгий час «чому гнізда» і все це час пташенята допомагають батькам у вихованні молодших братів і сестер. Достовірно не відомо, скільки в дикій природі живуть кукабарри, але в неволі описані випадки, коли гігантський зимородок доживав до півстоліття.

Дивіться також:  Чорний какаду. Спосіб життя і середовище проживання чорного какаду

Back to Top