Іноді їм чудово вдається триматися на вагою за допомогою однієї лапи, в той час, як інша ховається під перетинкою. Під час своїх перевернутих снів крилан повністю огортає своє тіло шкіряними перетинками. Але в літній час року така звичка дещо змінюється. Він може висіти так само верх ногами і обмахувати себе своїми так званими крилами.

Незважаючи на таку разючу схожість, побратим крилана має спеціальний радар, який допомагає йому легко переміщатися і полювати в нічний час. У крилана немає таких здібностей.

Крилан мешкає у вологих тропічних лісах Індії, Філіппін, Малайзії, Таїланду, Лаосу, В’єтнаму і ряду інших островів по сусідству. У Росії немає цих дивних істот.

Постійного місця проживання в криланів може і не бути, вони ведуть кочовий спосіб життя. Для того, щоб знайти для себе їжу вони здатні пролетіти велику відстань, іноді досягають 100 км. Дрібні види цих літунів воліють самотність. Для великих же більш прийнятно збиратися вдень у великі угруповання.

Характер і спосіб життя крилана

Активними крилани стають в сутінки і вночі. Але є кілька їх представників, які сплять і вдень. Створюють великі колонії. Вони ніколи не були хижаками.

В основному вони спокійні, якщо не брати до уваги їх криків. Навіть уві сні вони можуть сваритися один з одним видаючи ці противні слуху крики. Дорослі особини часто можуть пригнічувати своїх молодших побратимів.

Одне дерево може служити притулком для криланів більше десятка років, поки їх конкретно хтось на ньому не потурбує. Так і будуть вони день літати, долаючи великі відстані в пошуках їжі і повертатися до нього.

Дивіться також:  Котячий лемур. Спосіб життя і середовище проживання котячого лемура
Back to Top