Алтай, Тянь-Шань, Гренландія і Командорські острови багаті іншими видами цих прекрасних птахів. Зимувати кречет хижий птах віддає перевагу в південних районах. Але є серед них і осілі птахи.

Живуть вони в основному в Гренландії, Лапландії і на Таймирі. Там вони обґрунтовуються в лісотундрі, а також в лісовій смузі. Крім цього є і вертикальні міграції.

Наприклад, середньоазіатські кречеты спускаються в альпійську долину. Широко поширені ці птахи на Далекому Сході Російської Федерації. Південну частину Магаданської області і північні райони Камчатки вони вибирають для гніздування, а в весняний час повертаються назад. За це люди прозвали кречета гусячим господарем.

Розмах крил кречета близько 135 див.

Характер і спосіб життя птиці кречет

Ці великі птахи володіють деякою мірою лінню. Вони не заморочуються з приводу свого житла і не часто утруднюють себе думками про його будівництві.

Дуже часто гнізда ворон, беркутів і орланів стають для них чудовим притулком. У цих птахів зазвичай є не одне гніздо, тому всі залишаються задоволені і конфліктних ситуацій не виникає.

Важливим фактором при виборі житла для кречетов є його самотність і відсутність будь-якого сусідства. Після переходу річного рубежу птахи починають свою діяльність в пошуку своєї пари, а потім разом з нею займаються питанням розмноження.

На фото гніздо кречета

Скелясті виступи або дрібні розколини найбільш підходящі місця для гніздування кречетов. Їх житло не відрізняється великим комфортом і фарсом. З вигляду воно скромне, з мохом на дні, пір’ям або сухою травою.

Дивіться також:  Страус Ему. Спосіб життя і середовище проживання страуса Ему
Back to Top