Якщо запитати, на що схожий дзьоб ходуличника, то можна сміливо відповісти, що на звичайний пінцет, який дозволяє легко ловити дрібних комах у воді і на її поверхні.

Розмноження та тривалість життя ходуличника

Даний вид птахів не любить самотність. Під час розмноження вони утворюють невеликі колонії, де може перебувати кілька десятків пар.

Одиночне гніздування можна помітити дуже рідко. Гніздування досить часто відбувається з іншими видами пернатих.

Сусіди часто живе дуже мирно, але при виникненні ворогів, всі птахи беруть участь у захисті своєї колонії. Самі гнізда встановлюють недалеко від води, навіть поряд з іншими птахами.

У ямку кулик складає гілки, залишки різних рослин і стебла. Якщо з якихось причин перша кладка була поламана або затоплена водою, досить часто вони відкладають другу. Однак загальний успіх розмноження їх дуже малий і становить від 15 до 45%.

Ходулочники розбиваються на пари приблизно в квітні або травні. Активними є саме самки, ніж самці. У середньому, рідкісна птиця ходуличник відкладає по чотири яйця, які мають розміри 30-40 мм

Десь в кінці весни або на початку літа самка починає відкладати свої яйця, на яких пізніше буде сидіти близько чотирьох тижнів. Тільки після цього пташенята вилуплюватися з яєць, і починати жити своїм життям. Виводок захищають одночасно обидва батьки.

Перші тижні життя пташенят є тихими. Під час цього періоду, їм потрібно добре харчуватися, щоб швидше зростало пір’я.

Ближче до місяця вони починають вчитися літати і стають самостійними у всьому, особливо в пошуку їжі. Молоді птахи до відльоту мають буре забарвлення пір’я, яке пізніше змінюється.

Дивіться також:  Перепел птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці переспівав
Back to Top