Головним ворогом для хижака стала людина. Мадагаскарцы винищують фосс як шкідників. Втім, поласувати хижаком можуть великі птахи, змії. Іноді зазевавшийся звір виявляється в пащі у крокодила.

Складно сказати в яку ціну тваринного фоссы купують зоопарки. Однак у 2014 році московський зоопарк завіз кілька екзотичних остров’ян. Випадки придбання хижаків звичайними людьми не афішувалися. Справа в тому, що фосса вже давно стала мешканцем «Червоної книги».

Причому в 2000 році її визнали вимираючим видом. На той момент налічувалося не більше 2,5 тисяч особин. Тоді почалася активна програма розмноження хижаків у неволі. І вже через 8 років, статус у книзі змінили на «вразливий». Залишається сподіватися, що на відміну від їх предків (гігантських фосс), люди зуміють зберегти цих дивовижний вид.

Дивіться також:  Тварини савани. Описи, назви й особливості тварин савани
Back to Top