А ось за зловонному запаху – зі скунсом. У хижака вчені виявили особливі залози в задньому проході. Місцеві мешканці впевнені, що цим запахом можна вбити.

Хижак живе і полює по всьому Мадагаскару. Але намагається уникати центральній гірській місцевості. Віддає перевагу ліси, поля і савани.

Характер і спосіб життя фоссы

По способу життя тварина фосса – «сова». Тобто, вдень спить, а вночі виходить на полювання. Хижак добре пересувається по деревах, може стрибати з гілки на гілку. Ховається зазвичай в печерах, виритих норах і навіть в покинутих термитниках.

За характером фосса – це «самотній вовк». Ці звірі не створюють зграї і не потребують компанії. Навпаки, кожен хижак намагається зайняти територію від одного кілометра. Деякі самці «захоплюють» до 20 кілометрів.

І щоб сумнівів не було, що це «приватна територія», тварина мітить її своїм убивчим запахом. При цьому природа наділила хижака котячим голоском. Дитинчата мило муркочуть, а дорослі особини протяжно нявкають, гарчать і можуть «зашипеть».

Харчування

В гучному мультику «Мадагаскар» найбільше веселі лемури боялися саме цих вухатих м’ясоїдних звірів. І неспроста. Майже половину раціону самого великого хижого тваринного Мадагаскару – фоссы, складають якраз лемури.

Цих маленьких приматів хижак ловить прямо на дереві. Причому найчастіше вбиває набагато більше тварин, ніж може з’їсти сам. Власне за це його і не люблять мадагаскарцы.

Нальоти на курники для місцевих жителів нічим хорошим не закінчуються. Також, в меню у фоссы можуть виявитися гризуни, пташки, ящірки. В голодний день тварина задовольняється комахами.

Дивіться також:  Ягуарунди. Спосіб життя і середовище проживання ягуарунди
Back to Top