Природним ареалом проживання цього птаха є на території Європи, практично вся Центральна Азія, а також велика частина території Китаю і північ Африканського континенту. Будинковий сич віддає перевагу відкриті місцевості – так йому легше добувати їжу.

Він не зустрічається на густонаселених, холодних і гірських територіях. На жаль, антропогенна діяльність людини (зокрема, застосування пестицидів у сільському господарстві) активно знищує його природні шляху до існування.

Сич знаходиться під загрозою вимирання. У зв’язку з цим, у багатьох країнах, на які поширюється її ареал проживання, прийнятий комплекс заходів, покликаних утримати популяції цих птахів в нормальній кількості, забезпечивши, таким чином, її збереження. Справа дійшла навіть до створення штучних гнізд…

На фото птах будинковий сич

Будинковий сич має радий характерних особливостей, дізнавшись які, ви ніколи не сплутаєте цей вид сов з іншим. Наприклад, відрізнити її можна за специфікою польоту. Під час цієї дії, птиця, ніби ширяє у повітрі по хвилястій траєкторії, хоча, насправді, це зовсім не так.

Інший, сильно вираженою особливістю будинкового сича, є його голова з яскраво-жовтими очима. У порівнянні з іншим тілом птаха (не рахуючи крил), вона мало не в два рази більше.

Характер і спосіб життя будинкового сича

Практично всі сичі ведуть досить прихований спосіб життя, незважаючи на те, що у багатьох випадках можуть селитися навіть у зруйнованих будівлях населених пунктів. Цей вид сов – типовий представник фауни рівнинних територій.

Дивіться також:  Вальдшнеп птах. Спосіб життя і середовище проживання вальдшнепа
Back to Top