Новонароджені поросята бородавочников практично нічим не відрізняються від домашніх свиней. Мати не проводить добу на проліт, доглядаючи за своїми малюками. Найчастіше мати покидає своїх дітей, залишаючи їх в норі, і приходить перевіряти їх пару разів за день.

З часом дітки підростають і самостійно вибираються з нори, що б здійснювати прогулянки і навчатися самостійного життя разом з матір’ю. Повністю самостійними вони стають лише до кінця першого року життя, проте ще досить тривалий час вони можуть залишатися жити з матір’ю в одній норі.

Але до двох років вони остаточно покидають своє родове гніздо, щоб знайти власний будинок і обзавестися своїм потомством. Тривалість життя бородавочника в природному середовищі існування не перевищує п’ятнадцяти років, в той час як в неволі вони здатні проживати більше вісімнадцяти.

На фото дитинча бородавочника

В цілому, бородавочники поки ще не вважаються видом, що знаходиться на межі вимирання. Проте вчені вже визнали, що один підвид — Эритрейский Бородавочник — вже зараз знаходиться під загрозою.

На дивлячись на це, полювання на бородавочников все ще триває, виправдовуючись тим, що ці звірі є шкідниками, регулярно завдають істотної шкоди, опустынивая поля і плантації.

Дивіться також:  Намбат тварина. Спосіб життя і середовище проживання намбата
Back to Top