Дуже цікавим можуть здатися сотруднические відносини між бородавниками і смугастими мангустами. Часто можна спостерігати як великі і грізні кабани лежать нерухомо, щоб не злякати і дозволити шустрим і спритним мангустам зібрати зі своєї шерсті різних паразитів, якими мангусти харчуються.

Харчування

Хоч бородавочники і є всеїдними в загальноприйнятому сенсі цього слова, але найбільшу перевагу вони віддають їжі рослинного походження. Дуже цікавим є спосіб їх харчування травами — вони підгинають передні лапи, наче встаючи на коліна, і в такому положенні повільно просуваються вперед по мірі поїдання будь рослинності на їх шляху.

Чому бородавочники так роблять? Швидше за все в такому положенні їм найзручніше розривати землю своїми іклами і знаходити найбільш поживні корінці.

Крім цього бородавочники так само їдять ягоди, кору дерев, деякі навіть не гидують поїданням падали, зустрінутої на їх шляху.

Розмноження та тривалість життя

Так як бородавочники проживають в Африці, то немає ніякої залежності між часом року і сезоном розмноження. Зазвичай в цей період не відбувається ніяких кривавих бійок чи воїн за самку або територію.

Іноді, під час сутички, самці можуть битися, але ці битви проходять практично безкровно — просто пара самців стикається лобами (так само як і барани) і намагаються зрушити противника в протилежну сторону.

Бородавочники ніколи не використовують ікла проти представників власного виду. Самка виношує маля протягом шести місяців, після чого в норі вибухає, приносячи від одного до трьох дитинчат.

Дивіться також:  Зебра тварина. Спосіб життя і середовище проживання зебри
Back to Top