Самці бородавочников воліють проживання в гордій самоті, в той час як самки живуть невеликими зграями від трьох до шістнадцяти дорослих самок з їх потомством. У загальній сумі чисельність одного такого стада може досягати сімдесяти членів.

Борадавочники, на відміну від більшості копитних проживають своє життя осіло, в норах, які самі ж собі і риють. Маленькі поросята забираються в лігво головою вперед, а дорослі особини задкують задом, немов закупорюючи собою власне житло. Це найкращий варіант захисту власного будинку – у тісній норі зустріти названого гостя своєю єдиною зброєю — гострими іклами.

Характер і спосіб життя бородавочника

Пустельний бородавочник не є безпричинно агресивною твариною, проте боязким або боягузливим його теж назвати не можна. Бородавочники здатні не тільки захищати власний будинок і потомство, але, іноді, і нападати, навіть якщо супротивник набагато крупніше його.

Вченими були зафіксовані випадки, коли бородавочники нападали на слонів і навіть носорогів. Природними ворогами бородавочников в природі є в основному леви і леопарди, іноді гієни. Не дивлячись на очевидне, здавалося б, перевага, ці звірі намагаються підстерігати виключно молодняк, старанно уникаючи сутичок з дорослими особинами.

Так само чисельність молодого покоління бородавочников істотно страждає через регулярних нальотів орлів і інших хижих птахів, від нападу яких дорослі просто не здатні їх захистити. Крім іншого, у багатьох місцях люди полюють на бородавочников, адже їх м’ясо нічим не відрізняється від звичної нам свинини.

Дивіться також:  Очковий ведмідь. Середовище існування та спосіб життя очкового ведмедя
Back to Top