Розмножуватися білі леви здатні протягом усього року. Виношування плоду відбувається протягом всього 3,5 місяців. Перед народженням потомства, левиця йде з прайду, на світ вона здатна відтворити від одного до чотирьох левенят. Через деякий час самки з дитинчатами повертається в прайд.

Народження потомства відбувається практично одночасно у всіх самок, це сприяє колективної захисту левенят і значно знижує смертність молодняку. Після підростання потомства молоді самки залишаються в прайді, а самці, досягнувши віку від двох до чотирьох років, залишають прайд.

В умовах дикої природи, леви здатні жити від 13 до 16 років, але самці рідко доживають навіть до 11 років, так як вигнані з прайду вони не всі здатні вижити в поодинці або створити свою сім’ю.

В неволі білі леви можуть прожити від 19 до 30 років. У Росії білі леви живуть у красноярському парку флори та фауни «Роїв струмок» і «Сафарі-парку» Краснодара. Білі леви занесені в Міжнародну Червону книгу як зникаючий і рідкісний вид, практично не зустрічається в природі. Тільки від людини залежить, буде чи білий лев реальністю чи знову стане легендою.

Дивіться також:  Тварини Краснодарського краю. Описи, назви і види тварин Краснодарського краю
Back to Top