Період розмноження у бекасів починається на початку червня. Висиджує кладку також тільки самка, період висиджування триває від 19 до 22 днів.

На фото пташеня бекаса

Якщо самка при насиджуванні помічає небезпеку, вона пригинається до землі і завмирає, намагаючись злитися з навколишнім середовищем. Завдяки особливостям забарвлення їй це непогано вдається.

Вилупилися пташенята залишають гніздо відразу після того як обсохнуть, але обидва батьки залишаються з ними до тих пір, поки малюки не стануть на крило.

Намагатися піднятися над землею вони починають ще через 19-20 днів. До цього часу в разі небезпеки дорослі можуть переносити їх на інше місце по одному на льоту.

При цьому бекас затискає пташеня ногами і летить низько над землею. Повністю самостійними молоді пташенята стають до кінця липня.

З-за широкої поширеності бекас є однією з найпопулярніших птахів у мисливців.

Згідно із законодавством, полювання на нього заборонена у весняний період у зв’язку з періодом розмноження, відкривається сезон на початку серпня.

Бекас не занесений в Червону книгу, тому вимирання цій кумедній птиці можна не побоюватися.

Цікавий факт: в англійській мові бекас носить назву snipe. Саме від нього в XIX столітті сталося слово «снайпер», адже мисливець, який за допомогою зброї того часу потрапив у маленького бекаса в його зигзагоподібний польоті, був першокласним стрільцем.

Дивіться також:  Воробей птах. Спосіб життя і середовище проживання горобця
Back to Top